Danique Kos

Danique Kos

Danique (1998) speelt percussie vanaf haar zevende jaar en raakte enthousiast door de meidengroep Treble. Danique is begonnen met djembé en speelde jaren in een kinder showband. Ze heeft drie jaar les gehad op het conservatorium en volgde diverse workshops. Haar spel en instrumentarium groeide uit met conga, bongo, cajon, balafon, shakers etc. en verschoof van Afrikaans naar Latin, Jazz en Pop.

Haar lijfspreuk of beter nog: haar levensmotto is:
“Er gaat geen dag voorbij zonder muziek. Percussie spelen is mijn passie en maakt me gelukkig. Alles heeft ritme! Dat ik mensen blij kan maken met mijn muziek vind ik mooi.”
Sinds 2011 heeft Danique les van percussionist Eddie Conard. Hij heeft haar muzikaal verbreed en verdiept. De dynamiek, passie en muzikaliteit spatten van haar af; niet alleen bij optredens, maar ook tijdens repetities. Haar talent blijft dan ook niet onopgemerkt hetgeen zich vertaalt in prijzen, awards en bijzondere optredens.
Voor de World Championships of Performing Arts in Hollywood 2013 (WCOPA), een festival waar 53 landen aan meedoen, was Danique de eerste Nederlandse artiest ooit in die finale.
Dat Danique ook talent heeft voor acteren blijkt uit het feit dat zij tijdens WCOPA een scholarship aan de Conservatory for Dramatic Arts in New York voor Acteren heeft gewonnen. Haar talent, kwaliteiten en charisma hebben hier zeker bijgedragen aan haar ultieme doel om sessie muzikant te worden en met veel grote artiesten te werken.
Muziek maken is het liefste wat ze doet!
In 2015 was Danique gastsoliste bij vier optredens van de New Manhattan Big Band. Na een Openbare Repetitie van de NMBB in Café De Noot in Hoogland was de volgende gig in De Winkel van Sinkel in Utrecht; daarna volgde het Preview Amersfoort Jazz optreden in Herensociëteit Amicitia in Amersfoort. Hoogtepunt in de samenwerking met de NMBB was het optreden op het hoofd podium van Amersfoort Jazz op 13 juni 2015. In 2016 resulteerde dat in een uitnodiging van de Amersfoort Jazz organisatie om tijdens het Amersfoort Jazz 2016 op te treden met een band van haar eigen keuze.