Diggy Dex (Koen Janssen)

Diggy Dex (Koen Janssen)

Diggy Dex begon in 1997 samen met Hux B onder de naam 'De Profeten' met rappen in het Nederlands. In 2000 werd De Amersfoortse Coöperatie (DAC) opgericht, waar Diggy Dex lid van is.
In 2006 bracht Diggy Dex als vierde DAC-lid zijn solo-cd uit, in 2008 volgde de tweede; 'Mayonaise voor de ziel' met o.a. 'De Meest Exclusieve Jansen', '1,2,3,4', 'Ideale schoonzoon' en 'Gescheiden wegen'. In juni 2009 bracht hij een single uit met de Vlaamse Eva de Roovere, 'Slaap lekker' (Fantastig toch). In 2010 kwam zijn derde soloalbum uit, 'Lange Nachten, Korte Dagen'.

Voor de NMBB was 2012 het jaar van het hiphop project met Diggy Dex. 'Links, Rechts', 'Waar De Zon Ons Heenbrengt', 'Dezefde Spijt' en de al eerder genoemde nummers werden gearrangeerd voor big band en dat was voldoende voor een set van 1 uur. Na een zeer geslaagd optreden tijdens Amersfoort Jazz 2012 volgden optredens tijdens Haarlem Jazz&More en in Rotterdam-Noord.

In 2014 volgde zijn vierde album 'Do It Yourself' en verzorgde hij muziek voor de film 'Kankerlijers' van regisseur Lodewijk Crijns. Sinds zomer 2015 rapt Diggy Dex wekelijks een column in het programma van Giel Beelen op 3FM. In datzelfde jaar verschijnt 'Treur Niet' (Ode Aan Het Leven) samen met JW Roy waarin hij zijn eigen vroegtijdige afscheidsrede schrijft. Het nummer staat in totaal 17 weken in de Top 40 en behaalt platina. Ook maakte hij samen met Ali B het nummer 'Ik Huil Alleen Bij Jou' en verscheen in maart 2016 en haalde tevens platina.
Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel schreef Diggy Dex een liedje getiteld 'Morgen Komt Het Goed'. Dit liedje was voor de eerste keer te horen in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM.