Laura Schoegje

Laura Schoegje

Een nog jonge, maar zeer talentvolle zangeres. Ze zingt al sinds haar 15e in verschillende bands. Het bereik en timbre van haar stem leent zich niet alleen uitstekend voor zwoele jazz, blues, pop en rock maar zelf voor ruige rock. Ze houdt van uitdagingen en neemt deze graag aan om zich te blijven ontwikkelen. In 1999 wordt ze ontdekt tijdens een auditie voor de koren Passion en Flex van Da Capo Koorbemiddeling en krijgt ze het advies om vooral door te gaan en een opleiding in de muziek te gaan volgen, maar niet meteen. Eerst volgde ze een opleiding aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. In 2000 studeerde ze af als grafisch vormgeefster/styliste waarna ze in de muziek is gegaan.
Tussen 2001 tot 2002 studeerde ze jazz aan het Amsterdams conservatorium en vervolgens pop.
Naast haar werk (ze geeft niet alleen zanglessen en workshops maar ook vocal- en bandcoaching) zong ze heel wat af. Niet alleen bij haar eigen band ALURA maar ook in de Allround Coverband band MOVE. ALURA werd opgericht in september 2006. Deze band brengt een mix van stevige pop/rock en progressief, die qua dynamiek varieert van rauw tot sensueel en breekbaar. De bandleden komt uit Utrecht en Amsterdam. De muziek wordt vergeleken met die van Skunk Anansie, Guano Apes, Tool en Alter Bridge. Met haar krachtige 'rockstrot' overrompelt ze je om op andere momenten te ontroeren met een jazzy geluid en sterke melodieën. De band heeft o.a opgetreden in Paradiso, de Melkweg, P60, op de Uitmarkt, Winston, Volta, Ekko en op het Pepperfestival met artiesten als 16 Down, Luie Hond, Bob Fosko, Nuff Said, Mala Vita, Zuco103 en de New Cool Collective en als support-act van INTWINE. Van januari tot en met mei 2008 heeft ALURA met met T.IF.T en Dog Called Phenix, de twee andere finalisten van de Amsterdamse Popprijs 2007, een tour georganiseerd. Tijdens die tour hebben ze toen o.a. gespeeld in De Weardse Tempel, het Paard van Troje, de Melkweg en in Stairway to Heaven.
VPRO 3voor12 schreef over hun optreden op het Pepper Festival 2007: “Op podium B springt Alura het meest in het oog. Krachtige gitaar rock op basis van strakke drum ritmes, puike bas, goed gitaar werk en zangeres Laura heeft een krachtige, geoefende stem met een groot bereik. De band bestaat nog geen jaar, maar daar is weinig van te merken. Voor de toekomst schept dit heel wat verwachtingen. Een band om in de gaten te houden!"
In 2007 nam ALURA in de Wisseloord Studio een EP op met producers Jonas Filtenborg (Relax, Beef, Postmen, Birgit) en Huub Reijnders (Scorpions, Krezip, Sarah Bettens).
MOVE is een geheel andere band. Het is een professionele 5 koppige feest coverband met een breed repertoire en Laura als leadzangeres. De band biedt een veelzijdige show en het repertoire biedt naast Easy Listening en Back to the Eighties ook swingende jazz.